Theon Talo – Yhdysvaltojen kritiikkejä – joulukuu 2014-12-19

”Monista elokuvista ei voi sanoa, että ne tarjoaisivat vaihtoehtoisen romanttisen fantasian, jonka kokee harhaan ajautunut vanhempi mies ja vieläpä huonon arkkitehtuurin keskellä. Mutta Rax Rinnekankaan outo elokuva tekee sen.”
Neil Genzlinger, New York Times

”Theon Talo on ihastuttava katsella ja kuunnella. Sen keskustelut arkkitehtuurista ja suunnittelusta ovat vaikuttavia; niitä kuullaan harvoin elokuvissa. Eikä se ei ole dokumentoiva, vaan jopa romanttinen fantasia; joka sisältää gospelia. Kuvauksellisesti kokonaisuus on ihmeellinen.”
James van Maanen, Trustmovies

”Theon Talo tuo mieleen elokuvat Viime vuonna Marienbadissa (Resnais) ja Ilta Andren kanssa (Malle), maustettuna Kanen Rosebudilla…Avantgardististen elokuvien ystäville tämä on todellinen herkkupala ohjauksineen ja Hannu-Pekka Björkmanin roolisuorituksineen ja Pekka Uotilan kuvauksineen.”
Filmthreat

”Elokuvan teemat koskettavat ihmisiä kaikkialla, alkaen kotiseudustani Austinista, jossa ympäristötuhot ovat rajut, vanhojen kohteiden jäätyä uusien asukkaiden ihannekohteiden, osakehuoneistojen ja ostoskeskusten, alle… Ihastuttava elokuva Suomesta.”
Mark Saldana, TrueViewReviews

”Ohjaaja on tehnyt romanttisen tutkimuksen ihmisistä muodonmuutoksissaan. Lopputulos on idealismin ja realismin rajamaata. Kuvauksellisesti se on usein täydellistä. Elokuva vetoaa katsojaansa mestarillisesti ja pitää jännitteensä taistelussa, jossa sen ihmiset kapinoivat demonejaan vastaan, jäämättä sen tuomitsemiksi.”
Gerald Wright, Filmshowcase

”Theon Talo tutkii yleismaailmallisia teemoja läpi taidemuotojen ja arkkitehtuurin tavalla, jolla elokuvissa harvoin tehdään. Nuo teemat vaikuttavat meidän jokaisen elämään. Theon ja Vincentin keskusteluja toistetaan lukemattomissa baareissa, yliopistojen asuntoloissa ja kahviloissa ympäri maailman juuri nyt, kun luet tätä.”
Maitland McDonagh, Film Journal